Vigtig information til redaktører

Madværkstedet Online er nu lanceret på www.madværkstedet.dk. Dette domæne (www.madværkstedetdev.dk) overgår nu til intern testplatform og kan således ikke længere anvendes til at uploade indhold. Tryk venligst på knappen nedenfor for at gå til madværkstedet.dk, hvor du kan logge ind som redaktør og tilføje indhold som sædvanligt.

Gå til madværkstedet.dk

Tag aftensmaden med hjem fra kantinen

Er arbejdsdagen trukket lidt ud, skal I hurtigt videre til familiens fritidsaktiviteter, eller gider du bare ikke lave mad, så har du som medarbejder i en af de knap 200 virksomheder, ISS driver kantine for, mulighed for at købe aftensmad med hjem fra kantinen. Noget, flere og flere benytter sig af.

Tekst: Louise Lindberg//KOMMID

Hver dag bespiser ISS 55.000 gæster rundt om i de 200 kantiner, de driver for forskellige typer kunder. Med både store og små kunder repræsenterer de Danmark bredt og skræddersyr løsninger tilpasset den enkelte kundes behov. Flere og flere efterspørger convenience-løsninger.
– Convenience-kulturen i ISS er vokset i takt med efterspørgslen fra vores kunder. Mange af dem vil gerne tilbyde deres medarbejdere en sund og nem hverdag, og det vil vi gerne hjælpe med, siger Maja Volquards Hesselholt, cateringdirektør i ISS.

Skævt arbejdsdøgn

Ud over de morgenmads- og frokostløsninger, kantinerne tilbyder, kan medarbejderne i en lang række af ISS’ kantiner også finde forskellige grab’n’go-løsninger i løbet af dagen.

– Vi arbejder ud fra døgnhjul, hvor vi har forskellige convenience-løsninger. Vi ser, hvordan medarbejderne rundt om i virksomhederne arbejder på en anden måde end tidligere – med skævt arbejdsdøgn og andre tidspunkter end lige 8-16. Samtidig spiser de også på forskellige tidspunkter af døgnet, og det stiller nye krav til os som madleverandør, for vi har et medansvar for at sikre, at medarbejdernes energiniveau holdes oppe igennem hele arbejdsdagen, siger Maja Volquards Hesselholt.

Chiagrød med mandler, grøntsagsstænger og knækbrød er nogle af de grab’n’go-løsninger, mange af kantinerne tilbyder.

De klassiske retter mest populære

Maja Volquards Hesselholt fortæller, at convenience-delen for alvor tog fat for et års tid siden. Her indledte de dialog med flere af kunderne for at skabe løsninger tilpasset den enkelte virksomheds behov. Og det er ikke kun i løbet af arbejdsdagen, kantinerne har måltidsløsninger til medarbejderne.
– Omkring 80 % af vores kantiner tilbyder sund og velsmagende aftensmad, som medarbejderne kan tage med hjem til familien, varme op og 20 min. efter sætte på bordet. Det er især de klassiske retter som boller i karry eller kødboller, der er høj efterspørgsel på. Mad med saft og kraft, lavet fra bunden af gode råvarer af en kok, man kender og har tillid til. Det kan vi mærke betyder rigtig meget for medarbejderne, som har en travl hverdag og ikke selv kan finde tiden i køkkenet til at sikre, at deres børn får den mad, de gerne vil give dem.


De ekstra lækkerier

Maden laves om morgenen, kan bestilles indtil om formiddagen og afhentes i køkkenet fra kl. 14. Bestillingen foregår via et digitalt betalingsmodul – enten har virksomheden selv en model, ellers har ISS en løsning, kunderne kan bruge til formålet. Hver uge kommer en ny madplan, så man kan se, hvad man er interesseret i. Hver dag kan man få en dagens ret, og ellers er der tapaspakker eller andet, man også kan bestille.

– Vi har indimellem også gode bøffer eller andet, man kan tilkøbe på dagen. Og så holder vi løbende torvedage i kantinerne, hvor forskellige leverandører stiller op med oste, pølser, bøffer, chokolade og andet, man kan købe med hjem. Ud over torvedagene har vi typisk et fast torvemarked, en mindre retail-stand, hvor man kan købe chokolade, lakrids eller andre lækkerier og værtindegaver, som gør livet nemt for medarbejderne, siger Maja Volquards Hesselholt.

Tillid til kokken

Et af de convenience-tilbud, der også er stor efterspørgsel på, er de sæsonbetonede.
– Vi tilbyder særlige menuer i forbindelse med jul, mortensaften, sankthans osv. Samlede pakker, som giver en komplet oplevelse. Her til jul har vi også dej til brunkager, man kan købe med hjem. De er meget populære, for folk har bare ikke tid til selv at lave det, men har alligevel nogle traditioner og en madkultur, som gør, at de gerne vil have de brunkager. Og køber de dem i kantinen, ved de, at de er lavet fra bunden af de bedste råvarer og har en kvalitet, de har det godt med, siger Maja Volquards Hesselholt.

I ISS oplever de, hvordan det nære i convenience-løsningen har stor betydning.
– Man kender kokken og ved, hvad han står for, og det giver en tillid, der er svær at finde i andre sammenhænge, afslutter Maja Volquards Hesselholt.

ISS er en af verdens førende Facility Service-virksomheder – i 2016 havde de en omsætning på 79,2 milliarder.

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

22.06.2020

test

test

01.04.2020

F50 - Sprout out Loud

At dyrke spirer er spændende, og resultatet er ligeså lækkert, som det er sundt.

11.03.2020

Convenience på flere niveauer

En ting er de convenience-løsninger, køkkenerne tilbyder for at gøre hverdagen nemmere for deres...

11.03.2020

Kompromisløs kvalitet

Det gode håndværk, råvarer af bedste kvalitet og et stramt og kompromisløst koncept. Sådan lyder...

11.03.2020

Fra fisk til komplette måltider

For 15 år siden startede de med fiskelevering til private, fordi de ville gøre det nemmere for da...

11.03.2020

Tag aftensmaden med hjem fra kantinen

Er arbejdsdagen trukket lidt ud, skal I hurtigt videre til familiens fritidsaktiviteter, eller...

11.03.2020

Danskernes madvaner

Hvordan har danskernes madvaner ændret sig de seneste år? Er der nogen karakteristika, vi kan læn...

11.03.2020

Brands med forskellige styrker

Nogle brands har stor værdi, fordi de lokker kunder til. Andre fordi de er sikkerhed for god kval...

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.