Vigtig information til redaktører

Madværkstedet Online er nu lanceret på www.madværkstedet.dk. Dette domæne (www.madværkstedetdev.dk) overgår nu til intern testplatform og kan således ikke længere anvendes til at uploade indhold. Tryk venligst på knappen nedenfor for at gå til madværkstedet.dk, hvor du kan logge ind som redaktør og tilføje indhold som sædvanligt.

Gå til madværkstedet.dk

Bladgrøntsager – sunde og spændende

P.S. Husk at gemme toppen!


Nogle gange har vi en tendens til at behandle bladgrøntsager som utidssvarende og ubetydelige. Dette synes vi, er på høje tid at droppe.


Bladgrøntsager er en frisk og lækker ingrediens. Nogle sorter dyrker vi for deres egen skyld, mens andre sorter desværre ofte ender i skraldespanden, fordi de mest anses for at være et vedhæng til en anden afgrøde.  Når det er sagt, så er dyrkningstiden for bladgrøntsager kort, og de er fulde af fibre, vitaminer og mineraler. Spis dem ofte og gerne. 

Spinat

Næppe et nyt bekendtskab, men stadig lige god og sund. Spinat, som i øvrigt er i familie med både rødbede, bladbede og quinoa, trives i vores køligere klima. Derudover kan denne grønne lækkerbid dyrkes året rundt, og den får et ekstra plus for hurtig vækst . Vi anbefaler at bruge den, når som helst du har muligheden.  

Spinat

Rødbedetop

Al ære til rødbeder, men hvad mange ikke ved er, at den mest nærende del af rødbederne faktisk er toppen. Den er rig på vitaminerne K og A, og i forhold til mange andre grøntsager indeholder den også en hel del mere magnesium og kalium. Den, der vil sælge rødbedetoppens fordele endnu mere, kan nævne, at den er rig på jern og indeholder næringsstoffet lutein, som er godt for øjnene. Rødbedetoppen har visse ligheder med grønkål og kan også ristes til uimodståelige chips. Det er også et hit at sautere den i lidt olivenolie.

Rødbedetop

Brøndkarse

Brøndkarse omtales nogle gange som “superfood”, og er fyldt med mange forskellige antioxidanter og vitaminer, især betakarotin og C-vitamin samt meget A- og K-vitamin. Brøndkarse kan dyrkes på de fleste kontinenter, men foretrækker et køligere klima. Brug både bladene og stilken!

Brøndkarse

Grønkål

Hvad ville verden være uden den sprøde, skønne, robuste kål? Vi er utroligt glade for, at den trives på vores kølige breddegrader. Ud over sine robuste egenskaber er grønkål virkelig dronningen over alsidighed, og den er lækker såvel rå som tilberedt på mange forskellige måder. 

Grønkål

Rødkål

Rødkål er lidt af en kamæleon, der skifter farve afhængigt af jordens pH, fugtighed og lerholdighed. Rødkål indeholder ti gange så meget A-vitamin samt dobbelt så meget jern som sin allerede supersunde slægtning grønkålen, hvilket absolut ikke gør kærligheden til kålen mindre.


Rødkål

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Unilever Food Solutions
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Danmark
43284100
Se profil
Besøg websitet

Seneste nyheder

22.06.2020

test

test

01.04.2020

F50 - Sprout out Loud

At dyrke spirer er spændende, og resultatet er ligeså lækkert, som det er sundt.

11.03.2020

Convenience på flere niveauer

En ting er de convenience-løsninger, køkkenerne tilbyder for at gøre hverdagen nemmere for deres...

11.03.2020

Kompromisløs kvalitet

Det gode håndværk, råvarer af bedste kvalitet og et stramt og kompromisløst koncept. Sådan lyder...

11.03.2020

Fra fisk til komplette måltider

For 15 år siden startede de med fiskelevering til private, fordi de ville gøre det nemmere for da...

11.03.2020

Tag aftensmaden med hjem fra kantinen

Er arbejdsdagen trukket lidt ud, skal I hurtigt videre til familiens fritidsaktiviteter, eller...

11.03.2020

Danskernes madvaner

Hvordan har danskernes madvaner ændret sig de seneste år? Er der nogen karakteristika, vi kan læn...

11.03.2020

Brands med forskellige styrker

Nogle brands har stor værdi, fordi de lokker kunder til. Andre fordi de er sikkerhed for god kval...

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.